sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Paljon- Myky

Nyt on niin paljon asiaa etten ihan tiedä mistä aloittaisin. Aloitetaan ajankohtaisista asioista.
Mennä viikolla ollaan aikuisissa sarjoissa leivottu uusia Suomen Mestareita. Blogi onnittelee iloisesti sekä miesten Westiä että naisten HIFKiä. Hieno suoritus. Toinen kesti paineet ja hävisi kaudella vain kerran, toinen oli vaikean kauden jälkeen (taas) parhaimmillaan ratkaisuhetkillä. Kaikki ovat tietysti yhtä paljon mestareita mutta nostaisin mielelläni erikoisonniteltavaksi Nette Tallqvistin joka vaikean polvivamman jälkeen vielä jaksoi runtata itsensä huippukuntoon. Toinen saman erikoisonnittelun ansaitsee mielestäni kaikkien aikojen käsipalloilija Micke Källman. Hyvää vauhtia nousemassa myös kaikkien aikojen valmentajaksi.
*
Molemmat kauden hopeajoukkueet ovat myös tehnyt hyvää työtä. Sekä Grani naispuolella että Atlas miespuolella voivat tyytyväisinä hetken huilata jotta löytyy taas kovaa asennetta kesätreeneihin. Hopea ei näille joukkueille todellakaan ole häpeä.
*
Pronssijoukkueilla on myös samanlaisia tuntemuksia. Cocks ja Sparta halusivat enemmän mutta saivat tyytyä tähän. Ei mitenkään huonoa, muttei hyvääkään. Ja - joo- kaikilla on omat sairaskertomuksensa johon pettymyksen hetkellä nojata. Niin se on urheilussa.
*
Sjundeå IF, sen sijaan ei voi mitenkään olla tyytyväinen edustusjoukkueidensa saavutuksiin. Molemmat jäivät nuolemaan näppejään nelosina. Kyllä olen minäkin kuullut tukun hyviäkin selityksiä miksi näin kävi. Todellisuudessa naisten runkosarjaykkönen ja miesten kakkonen epäonnistui niin vakavasti että seuran on pohdittava että missä Siuntion käsipallo on viiden vuoden kuluttua. Onko seurassa johdon henkilöt oikeita? Onko junioritoiminta sellaisisten valmentajien käsissä joka kehittää oikeita asioita? Ja onko seuran valmentajakerho panostanut koulutusasioihin? Koska kyllä kai valmentajakerholla on aktiivinen toiminta näinkin perinteisessä seurassa?
No, uutta matoa koukkuun. Siis uutta.
*
Ja sitten.
Tänään Esbo IF voitti KyIFin divarikarsinnan viimeisessä ottelussa. Oltuaan pahimmillaan seitsemän maalin tappioasemassa kotijoukkue Esbo otti ja voitti. Näin ollen Esbo IF nousi tietojeni mukaan ensimmäisen kerran historiansa aikana ykkösdivariin. Onneksi olkoon!
KyIF, joka viime vuonna oli divarin paras ja nousi liigaan, (siitä kuitenkin kieltäytyen) putosi näin ollen kakkoseen!
Mutta mitä vielä?
Viime kauden KyIF-joukkueeksi valittiin naisten joukkue joka voitettuaan neljä, korkeintaan viisi ottelua divarissa (!) nostettiin kirjoituspöytäpäätöksen kautta naisten korkeimpaan sarjaan. Ehdotan täten että vuoden joukkueeksi KyIFissä valitaan samoin perustein nyt miesten joukkue. Kriteerit täyttyy; huono menestys kentällä mutta kirjoituspöydän kautta säilyttää paikkansa.
Miten näin? Jaa-a. (Seuraava tarina on tosi.)
Liitto päätti kesken kauden, nyt keväällä, että kaikki divarikarsintaan osallistuvat seitsemän joukkuetta pelaavat ensi vuonna ykkösessä!
Hyvä asiassa on se että vihdoin ensi kaudella pelataan enemmän kuin 14 runkosarjaottelua. Noustaan kahdeksaantoista.
Pahaa tässä on seuraavat asiat:
1. Koko jännitys karsintasarjassa katosi saman tien. Urheilullisesti surkea tapahtuma koko sarja.
2. Liitto tekee näillä ihmeellisillä ratkaisulla ja järjestelmämuutoksilla yleisölle hallaa. Voit esittää kentällä melkein mitä vaan mutta nousu varmistetaan aivan toisaalla. Näinhän kävi viime kaudella naisten sarjassa.
Kauden aikana EI VOI muuttaa järjestelmää. Naurettavaa toimintaa. 
3. Atlas kakkonen hävisi kaikki karsintaottelunsa mutta säilyy uudistetulla järjestelmällä divarissa. Hmm... ei kai vaan taas.... Haiskahtaa kyllä tänne asti. Kai ne Kotikylän Kundit haluaa että farmijoukkue pelaa ykkösdivarissa. Enemmän hyötyä edustusjoukkueelle...
*
Luin liiton kevätkokouksen raporttia. Siellä oltiin hyvin positiivisia lajimme tilasta. Hyvä näin. Näihin positiivisiin asioihin lukeutui myös taloudellinen tilanne jossa todettiin että plussalla ollaan ja kohta enemmänkin. Tottakai ollaan plussalla jos miesten maajoukkueeseen ei satsata rahaa (juu, tiedän että junnumaajoukkueetkin maksavat kun heillä nyt on hyvä toiminta, siitä jopa ymmärrystä antaen).
Miesten maajoukkueella on mahdollisuus järjestää kotiesikarsinnat nyt kesäkuussa. Mutta liitossa mietitään että onko se liian kallista.
S-na!
Palaan päätöksen jälkeen varmaan asiaan. Edelleen elän toivossa että lajimme lippulaiva saa esiintyä kotonaan. Kun on hyvätkin mahdollisuudet edetäkin. Mutta, eihän valmisteluille jää enää paljoakaan aikaa. Mutta sama se. Solmiopellet voi väärän päätöksen tehtyään taas ensi vuonna avata samppanjat kun taloustilanne taas on parantunut...
*
Tämä oli yksikielisesti tällä kertaa tässä. Glada Vappen!


Ei kommentteja: